team building in russia

Team Building i Ryssland

Publicerad den 7 jan. 2019 av Maria Varlamova

I en intervju med en framträdande MICE publikation i Ryssland diskuterar Maria Varlamova personalförvaltning, evenemangshantering och attitydförändringar till teambuilding i Ryssland. Här är en utskrift av denna insiktsfulla intervju.

Den avgörande stunden för förändring av teambuilding i Ryssland var när Catalyst Global, världens största teambuilding-företag, etablerade en licensierad representant här ”, säger Maria Varlamova. ”Två år efter att Catalyst Ryssland bildades har synen på vad en effektiv teambuilding egentligen är förändrats avsevärt.”

Vilken var huvudprocessen ni gick igenom innan ni startade Catalyst Ryssland?

”För att ansluta till nätverket utvärderades vår verksamhet enligt flera kriterier inklusive marknadsandel, kundtillfredsställelse, procentsats av återkommande bokningar etc. Detta för att Catalyst är ett globalt nätverk med hög standard. Det finns så många teambuilding-företag som är till synes ”billiga” men inte erbjuder kvalitet för pengarna. Catalyst går igenom en process för att säkerställa att företag i deras nätverk upprätthåller deras standard.

I år kommer Catalyst Global fira sitt 30-årsjubileum. Catalyst Global Network består nu av 45 teambuilding företag globalt och alla delar samma huvudmål - att vara den bästa teambuilding byrån nationellt. Catalyst Global Network motto och slogan är Excellence in Teambuilding. Företagen som är del av nätverket erbjuder teambuilding-tjänster till rimliga priser, men än viktigare är att de upprätthåller nätverkets höga standard på produkter och tjänster. Vi är så glada över att våra nyckeltal möter den standard som Catalyst Network accepterar.

Vad är huvudskillnaden mellan era program?

Huvudprincipen för Catalyst teambuilding är effektiv, resultatbaserad teambuilding. Genom vårt samband med Catalyst Globalt Network erbjuder vi en unik kompetens som gör att vi kan förverkliga innovativa produkter, unika för vårt land.

Som exempel kan deltagarna befinna sig i ett team av konstnärer målar på en kanvas eller så kan de bygga en racerbil utav kartong och tävlar med den mot andra lag eller så kan de kanske lära sig att spela tillsammans som en orkester på under 2 timmar. De kommer att uppleva något nytt, färskt och kreativt utanför normen av deras dagliga liv medan de ofta samarbetar i ett team av människor de aldrig har arbetat med tidigare. Än mer är att det konkreta resultatet av denna teambuilding process- en unikt designad Big Picture eller F1 racerbil levereras till kontoret som en påminnelse av de lärdomar de tagit del av under evenemanget.

Utöver detta finns det väsentliga skillnader i vad vi erbjuder. Många företag har kopierat Catalysts produkt-IP. Eller, de har försökt, men oftast saknar de findetaljerna som gör programmen utmärkta och ger enastående bestående resultat.

Är det möjligt att uppnå mer specifika mål än så kallad "team-building"?

Var och en av Catalyst Globals 170 teambuilding program har utformats med resultat i åtanke, vare sig det är en enkel, rolig gemensam erfarenhet, för att utveckla ledaregenskaper, uppmuntra effektiv kommunikation, lagarbete, öka varumärkeskännedomen eller fördjupa affärslärdomar genom ett interaktivt företagsspel. Och utöver detta är en av våra viktigaste tjänster att skräddarsy program efter kundens behov. speciellt bland våra förslag finns de som syftar till att utveckla ledaregenskaper, samarbetsförmåga, öka försäljningen, öka varumärkeskännedomen bland personalen. Att utveckla varumärkeskännedom är också relevant när ett företag lanserar en ny produkt på marknaden. Vi erbjuder företag möjlighet att utveckla sina team för att möta ett specifikt behov.

team building in russia

Vem designar och utvecklar programmen?

Produkterna är designade och utvecklade för marknaden av Catalyst Global och vi har anpassat 32 av deras 174 produkter speciellt för att passa de kulturella nyanserna i Ryssland. Catalyst Global har huvudkontor i Storbritannien, Australien, Indonesien och Nya Zeeland och det är här det initiala skapandet av produkten äger rum genom en omfattande process av forskning och utveckling. Processen börjar med att lyssna på feedback från 45 teambuilding företag i Catalyst Network för att få en förståelse för vilka behov som finns. Efter den inledande utvecklingen testas och prövas betaprodukter av nätverket.

De flesta av de produkter som vi visar upp i Ryssland har testats och modifierats under mer än 15 år på en specifik nivå för att utveckla det vi använder idag. Vår inlärning kommer från omfattande produkthandböcker som levereras till oss som en del av vårt licensavtal. Dessa anger omfattande information från hur man förbereder rummet, generella förberedelse, evenemangpersonalutbildning, ett förslagsmanus för presentatören och mycket mer. När allt kommer till krita är 90% av framgången för teambuilding baserad på noggranna förberedelser. Dessa detaljerade manualer, utbildningsmöten och Catalyst Globals 24-timmars support gör det möjligt för nätverksmedlemmar att säkerställa att program levereras till högsta standard och upprätthåller Catalyst Global motto av Excellence i teambuilding.

Är det möjligt att förbereda ett effektivt teambuilding-program med bara en veckas ledtid?

Det är inte idealiskt men visst kan vi det. En veckas ledtid skulle inkludera att förstå kundens mål och syften, matcha rätt produkt för rätt resultat och sedan anpassa den så att den passar. Vi har en bra grund att bygga vidare på - bland annat utbildad personal och entreprenörer och all nödvändiga rekvisita. Men i ärlighetens namn, att producera ett unikt program från scratch utan markarbeten skulle vara, för att uttrycka det milt, mediokert. Tyvärr finns det faktiskt en del teambuilding företag och evenemangsplanerare som försöker att göra detta.

team building in russia

Tar ni den enskilda kundens behov i åtanke under programanpassningen??

Våra förpackningar innehåller konstruktionsändringar som anpassas efter kundens önskemål. Dessa kan innehålla saker som företagsfärger, logotyper, skräddarsydd frågesport på varumärkeskunskap och liknande. Naturligtvis går det utöver detta i helhet - element som gör att programmet passar företagets grundsyn, övergripande strategi, mänskliga resurser och specifika mål perfekt vid just den tidpunkten.

I ett välanpassat program bör deltagarna intuitivt inse de grundläggande lärdomarna. Dessa lärdomar kan också bli stretchas och bli vidare arbetade genom en omfattande utfrågning i slutet av sessionen.

Vilka är dina huvudprinciper när du arbetar med evenemangsbyråer?

Cirka 70% av våra kunder är eventbyråer och MICE företag. Vårt mål är att vara den perfekta entreprenören. Med en evenemangsbyrå bakgrund är detta är något jag ofta drömt om och har en klar förståelse för, den perfekta entreprenören.

Huvudpunkter såsom att vara mottagliga med en rad alternativ som kan anpassas (företrädesvis gratis) och förmågan att tydligt kommunicera konturerna av programmet. Vi erbjuder en teambuilding helhetslösning för eventbyråer.

Normalt engagerar vi oss inte med detaljer som är byråns ansvar. Under oförutsedda omständigheter och på begäran av byrån hjälper vi självklart till där vi kan. Vår fantastiska kommunikationsförmåga gör att vi har det som krävs för att kommunicera med slutkunden så det finns liten eller ingen skillnad mellan oss som teambuilding leverantören och med byrå som vi arbetar för. Byråer intygar att vi alltid gör dem stolta när vi representera dem.

Vad är viktigt för er när ni väljer personal?

I vår bransch handlar all verkligen om passion och professionalism. Ja, ansvar, vänlighet och passion för det vi gör. Vi är som en familj. Om det är akut arbete lämnar vi inte kontoret. Även på helgerna finns vi där för att möta våra kunders önskemål och ge råd. Vi älskar det vi gör och ny personal måste passa in i vår grundsyn.

team building in russia

Hur kan ni erbjuda kosteffektiva priser utan att kompromissa på kvalitén?

Ja, fast att vi är kan erbjuda originalprodukter som är beprövade, kan vi ändå erbjuda dem till ett rimligt pris. Detta beror på att vi inte spenderar tid på utveckling av produkter, endast på deras anpassning.

Vårt viktigaste mål är att utveckla återkommande kunder och vår prismodell återspeglar detta. Vi vill arbeta med företag en längre tid för att se de förändringar vi skapar. Vårt syfter är inte att tjäna topp dollar från en kund genom ett evenemang och aldrig se dem igen. Vi vet att om vi erbjuder en utmärkt service och enastående värde för pengar (inte alltid det billigaste men alltid det bästa) kommer våra kunder att fortsätta att använda våra tjänster och dessutom kommer de att berätta om sina erfarenheter. Detta är ovärderligt. Vår andel av återkommande besökare är över 70%. När det gäller MICE-företag och händelse byråer - ännu mer. Detta är en mycket hög siffra när man betänker att den ryska marknaden är det i genomsnitt endast 30%.

Vilka lösningar erbjuder ni MICE-företag??

För dem är vi den perfekta teambuilding entreprenören. Vi kan bedriva evenemang på engelska utan kvalitetsförändring. Eftersom Huvudkontoret ligger i London har vi material och utskrifter på engelska. Vi arbetar över hela Ryssland. Under det senaste året har vi rest till mer än 20 städer. Utanför de centrala städerna är det ganska svårt att hitta entreprenörer med teknik och kompetens inom teambuilding området. Vi möter detta behovet.

Catalyst Ryssland - en del av en stark internationellt företag vars varumärke - är en garanti för kvalitet. Och det ger oss en hel del fördelar. När utländska kunder hålla anbud för teambuilding i Ryssland är det faktum att teambuilding kommer att bli en officiell Catalyst licensierade program som levereras av en licensierad Catalyst partner, ofta en bidragande faktor i att vi blir bokade.

Catalyst Russia – katalysatorn för förändring inom din organisation!

Maria Varlamova

VD- Fabrika Sobitiy, Event Factory

Grundare av Event Factory, en teaterproduktion akademiker som har arbetat för de största och mest prestigefyllda festivalerna i Ryssland.

Alla artiklar

Rekomenderad Läsning