The Great Space Race

Teamen använder lateralt tänkande, fysisk skicklighet och lagarbete för att lösa problem för att skapa och skjuta upp en gigantisk raket.

1 - 2 timmar
Utomhus
Konkurrenskraftig / samverkande
8 - Obegränsade

Om

I Great Space Race står lagen inför en rad utmaningar placerade inuti specialdesignade aluminiumkapslar. I kapslarna finns uppgifter, tester och pussel som kräver kräva lateralt tänkande, fysisk skicklighet och lagarbete, för att lösa. Utmaningarna är lika olika som de är svåra. En kapsel är helt mörkt inuti - hitta UV-ljuset för att avslöja ett kretskort som behöver repareras. En bärbar dator och radioapparater finns i en annan kapsel - viktiga verktyg för att spåra förlorade raketkomponenter. En annan kapsel innehåller en labyrint av laserstrålar som lagen måste ta sig igenom för att desarmera och säkert extrahera en gruva som inte sprängts. En farligt förorenad kapsel innehåller en läckande bränslecell som måste stabiliseras och hämtas. Andra kapslar presenterar ännu mera fysiska, matematiska och vetenskapliga utmaningar. För varje färdig utmaning tjänar lagen poäng som kan användas för att köpa raketuppskjutnings-komponenter. När alla lagen förenar sina ansträngningar och komponenterna kommer samman, börjar nedräkningen och en stor raket skjuts upp.


Inlärningsresultat

En flexibel aktivitet som passar alla platser och tider! The Great Space Race fokuserar på lagarbete, då aktiviteten fokuserar på de kombinerade fysiska och mentala ansträngningarna för att lagen ska lyckas. Med en mängd olika frågetyper som koncentreras på mentalt aktivt, innovativt, kreativt, lateralt tänkande med mera, finns det något för alla. För att lösa testen och pusslen krävs lateralt tänkande, fysisk skicklighet och lagarbete. I The Great Space Race lär sig individer att känna igen sina egna styrkor och uppskattar de olika färdigheter andra besitter i deras team. Förtroende växer då utmaningarna slutförs och skapar en känsla av enhet inom laget.

Den gemensamma finalaktiviteten för hela gruppen samman när de firar kollektiv framgång.


Att hålla innovativa och kreativa lateralt tänkande på topp för vår ledningspersonal är oerhört viktigt i vår bransch. The Great Space Race var en otrolig upplevelse vi reflekterar över ofta för att hålla oss främst i branchen.

Mafube - Exxaro

Request a Quote