Music for Us

Tillverka, spela på och donera exklusiva musikinstrument

45 minuter - 1 timme
Inomhus
Samverkande
8 - Obegränsade

Om

Music for Us skapades för att få maximal samhällseffekt genom att använda musikens universella språk. Det levereras med BamBooms professionella instrument med endast en ton som vi har skapat för att låta icke- musiker i alla åldrar att ha kul hela vägen när de lär sig musik. Deltagarna följer detaljerade instruktioner för att tillverka ett instrument inom en begränsad tid.

Därefter lär vi ut de absoluta grunderna för musik genom att plocka isär musikteorin i grunden och börja med förståelsen för varför och hur ett instrument åstadkommer en given ton och hur längden på en ljudbräda påverkar tonhöjd och ljud. Slutligen får deltagarna spela tillsammans under vägledning och skapa harmonisk, upplyftande musik.

Inlärningsresultat

Under byggfasen då målet är att tillverka så många instrument som möjligt inom en given tid lärde sig deltagarna ganska snart kraften i att dela kunskaper och att samarbeta. De nätverkar och kommunicerar i en avslappnad atmosfär för att nå det delade målet. Genom att fördjupa sig i den musikaliska processen skapas på neurologisk väg förbättrat lärande och positiva känslor. Det här roliga och engagerande programmet samlar människor genom glädjen av kollektivt givande.

Företagets sociala ansvarstagande

Genom ett nätverk av välgörenhetsorganisationer kan Music for Us skapa ringar på vattnet med barn som får instrumenten och kan lära musik på ett enkelt och roligt vis, på ett instrument som är specialdesignat för pedagogiskt bruk.

Contact Us