Rock Idol

Lagen lära sig att spela ihop och imponerar på X Factor panelen!

2 - 3 timmar
Inomhus
Samverkande
20 - Obegränsade

Om

In Rock Idol, är varje enskilt team ansvarigt för ett soundtrack som kommer att ingå i ett samlingsalbum. Under evenemanget kommer lagen besöka olika ”inspelningsstudior” för att utföra ett segment av deras sång. Kvalificerade musiker bidrar med nyckelelementen likt slagverksinstrument, gitarr, keyboard och sång. Teamen kommer sen att lära sig att spela ett specifikt instrument och när de uppnår perfektion kommer de att spelas in. När varje lag har upplevt alla de olika verkstäderna hjälper de ljudteknikerna med sina inspelningar och ansträngningarna är blandade. När processen är klar kommer deras inspelningar skapar ett unikt soundtrack. En fotosession med en professionell fotograf tar plats i slutet. Lämpliga kostymer tillhandahålls.Inlärningsresultat

Rock Idol är en samarbetsutmaning där teamen arbetar individuellt och bygger på de resurser och den kompetens som finns inom laget medan de ändå arbetar mot ett gemensamt mål. Innovation och kreativitet är viktigt då lagen utvecklar sina musikspår. Deltagarna bygger sitt självförtroende då de lär sig det till synes omöjliga: att spela instrument och sjunga ,på begränsad tid.

Teamen arbetar separat och förlitar sig på de individuella gruppresurserna och kompetensen, men arbetar fortfarande mot ett gemensamt mål; att producera en samlingsalbum. Rock Idol använder musik för att överbrygga kulturella bakgrunder och åldersgrupper.


Related Testimonial

Hysteriskt rolig aktivitet, hjälpte människor att lära känna varandra på ett djupare sätt än vad de förväntade sig, musiken hjälpte att överbrygga klyftan mellan åldersgrupper och kulturella bakgrunder. Alla släppte ner håret, skakade av hämningarna och hade trevligt tillsammans.

Covidien

Request a Quote