Repton School ger sig på Flat Out för välgörenhet

Publicerad den {datum}

Omöjlig utmaning?e?

Med Formela 1 tävlingsbil från Bridgestone parkerad vid skolan för extra inspiration arbetade lag för att skapa sina egna Flat Out Formel 1 versioner av kartong genom att följa våra skräddarsydda ”ritningar för framgång”.

Genom att betona vikten av lagarbete hade varje deltagare en givande roll att spela. Vare sig de ville bygga, designa, dekorera eller vara bilbesättning lärde sig eleverna att inse värdet av varje gruppmedlems bidrag.

160 studenter testade sina färdigheter i engagemang, resurstilldelning och kvalitetskontroll i en tävling där det gällde att bygga en Formel 1 racingbil som kunde vinna Repton Grand Prix. Komplett med depåstoppsutmaningar var stämningen mycket laddad inför tävlingen.

Få sponsring!

Före tävlingsdagen hade studenterna i uppdrag att lokalisera företagssponsring och donationer till sina valda välgörenhetsorganisationer. På listan över bidragsgivare fanns Bridgestone, MBC Group, Du, Mars, House of Portier Racing, Homemakers UAE och Pet’s Delight.

Studenterna lyckades samla in otroliga Dh 30, 000 till sina förmånstagare som inkluderade Make A Wish Foundation UAE, Quicken Trust, K9 Friends, Music for Hope and Annos Africa, Cancer Research and The Manila Charity.

Hur var stämningen när eleverna inså att de skulle bygga sina egna provisoriska F1 bilar?

Eleverna kände till konceptet i förväg eftersom de var ansvariga för försäljningen av annonsutrymme på Formel 1 bilarna och sponsringen till sina välgörenheter. Men de insåg inte storleken på uppgiften. När vi väl introducerade evenemanget hade vi 17 lag ivriga att sätta igång, det fanns gott om nervös energi i sällskap med insikten om att detta skulle bli en komplicerad utmaning.

flat out f1

Vad lärde sig eleverna?

I första hand, övertalningsförmåga. Studenterna fick arbeta hårt för att övertala sponsorerna att stödja deras välgörenhet. I andra hand det kritiska elementet att använda hela lagets resurser och energi. Med alla upptagna under tre timmar för att göra Formel 1 bilarna redo inför loppet var de tvungna att hantera kvalitet samtidigt med snäva tidsmarginaler. Slutligen fanns vikten av att planera taktik inför loppet. Det vinnande laget använde övningstiden väl och repeterade grunderna, några av de andra lagen lämnade det åt slumpen.

Hur gick processen med att sätta ihop bilen, egentligen?

Lagen fick åtta kopior med delar av Flat Out Cars på varje kopia. De var tvungna att överföra dessa till fem stora kartongstycken och se till att alla mått var korrekta och sedan skära till delarna. Delarna sattes samman genom en rad detaljerade steg. Sedan dekorerade de och profilerade sina bilar. Det krävde disciplin och engagemang, eleverna var mycket flitiga och tog aktiviteten på allvar samtidigt som de hade jätteroligt.

Vilken är betydelsen av teambuilding i ett så mångskiftande land som Förenade Arabemiraten?

Team Building bidrar till att förbättra kommunikation, överbrygga kulturella barriärer och skapa gemensamma mål. Att i det nuvarande affärsklimatet är det viktigt att få ut maximalt av de anställda och effektiva Team Building- program är ett sätt att förbättra de anställdas prestanda. För framtida ledare som är elever på Repton school var detta en lektion i att uppnå något som ser omöjligt ut så länge alla jobbar hårt tillsammans.

Alla Klientberättelser