Kreativa och artistiska aktiviteter

Från konst till mode, filma och måla- dessa aktiviteter gör det möjligt för teamen att omslutas av innovation och kreativa uttryck.

Människor älskar att uttrycka sig. Deltagande i konst, i synnerhet som en grupp där det finns fullständig yttrandefrihet, inga rätt eller fel, ökar den psykiska hälsan att göra människor gladare och friskare. Konstnärlig teambyggande aktiviteter är avslappnande, sänker stressnivån, medför lugn och mental klarhet. Deltagarna uppmuntras att utforska utanför sin vanliga rutin och bli omslutna av kreativitet. Detta är som en mental semester från de normala tankeprocesserna.

När människor deltar i en ny aktivitet som pushar dem utanför komfortzonen, ökas förbindelser i hjärnan och plasticitet genom att skapa nya anslutningar mellan hjärnceller. För att lyckas krävs fokus, koncentration och kreativt tänkande krävs. Kreativa teambygge-övningar förbättrar samarbete i grupp såväl som problemlösningsförmågan. Eftersom inget varken är rätt eller fel, har deltagarna möjlighet att utveckla unika lösningar och diskutera dessa inom gruppen.

Att skapa konstverk tillsammans i ett team, erbjuder en gemensam prestationskänsla. Det ökar varje deltagares självkänsla och leder till utvecklingen av en positiv inställning. Laddade med dopamin känner deltagarna sig anknutna och motiverade att anta nya utmaningar. Här är ett urval av Catalysts populäraste kreativa och konstnärlig teambygge-aktiviteter. Behöver du hjälp att välja? Letar du efter något annat? Hör av dig..

Här är ett urval av Catalysts populäraste företagsspel och teambyggande aktiviteter som fokuserar på detta resultat.
Behöver du hjälp att välja? Letar du efter något annat?

Hör av dig.

Related Articles