disruptive innovation at hr summit

Omstörtande innovation vid HR Summit

Publicerad den 23 maj 2016 av Stuart Harris

Den senaste HR Summit som hölls på Hong Kongs Convention and Exhibition Center var ett stimmigt evenemang med ett deltagarantal på över 2500 per dag. Omstörtande innovation erbjöd ett kraftfullt tema. Premiärlanseringen av den mycket efterlängtade ledarskapsutbildningen och den surfplattebaserade applikationen Peak Performance från Catalyst Global fick stor uppmärksamhet.

Peak Performance

Peak Performance är ett tävlingsinriktat spel där olika lag hanterar olika resurser och övervakar förhållanden då de under 18 dagar instruerar sina guider upp till Mount Everests topp för att sedan återvända till baslägret. Tänk på filmer som Everest eller Sherpa. Varje lag granskar alternativ och gör sina val via en surfplatta. Förutsättningar för klättringen så som höjdläge och väder återges på en central skärm tillsammans med den sammanlagda placeringen för alla lag som deltar för att hålla tävlingsandan på högsta nivå genom hela tävlingen. Alla de svåra besluten blandat med lättare fysiska aktiviteter som att packa ihop en sovsäck, ta sig i en klättringssele med ögonbindel och resa ett tält.

isruptive innovation at hr summit


Betydelsen av experimentellt lärande som verktyg för att framkalla individuell och organisatorisk förändring ska inte underskattas. I ett normalt arbetsklimat är de anställda ofta förenade av rädslan att misslyckas. Undersökningar visar att man med experimentellt lärande utanför arbetsplatsen visar att deltagarna tar till sig kunskaper på kortare tid genom användandet av engagerande teman, taktila inslag, lekfullhet och relevanta kopplingar till deras företagsmiljö.

Efter erfarenheten använder deltagarna reflekterande observationer för att identifiera vad som hände under övningen. Vilka val de gjorde och konsekvenserna av dessa val. När detta jämfördes med verkliga företags världsomständigheter kan deltagarna göra permanenta och effektiva förändringar i sitt uppförande genom att få full förståelse för konsekvenserna av valen de gör och ta ansvar för dem.

isruptive innovation at hr summit

FreshBiz Game

Omstörtande innovation var också i fokus på FreshBiz seminariet på HR Learning Theatre med medverkan som ökade tre gånger mer än de tilldelade platserna. David Simpson från Team Building Asia guidade deltagarna genom FreshBiz, en rolig spelbaserad workshop designad för att förstärka lagarbete och kreativitet på mindre än 90 minuter. Till dags har FreshBiz påverkat livet för mer än 35 000 människor i 20 länder och det var inte annorlunda på HR Summit. De medverkande intygade om insikterna och styrkan av samarbete, kreativitet och proaktivt individuellt tänkande som spelet erbjöd. FreshBiz är skapat av Ronen Gafni och Simcha Gluck och finns tillgängligt, globalt på Catalyst Global Network.

Go Team

I en twist av omstörtande Innovation designade Team Building Asia en skräddarsydd ”skattjakt” för att uppmuntra bättre engagemang med de olika båsen på HR Summit. Bärande på en surfplatta där det populära Go Team fanns installerade guidades deltagarna runt. När de kom till ett bås sporrades de att interagera och svara på tre till fyra anpassade frågor specifika för företagets tillhandahållande av tjänster. Alla var överens om att det presenterade ett roligt och unikt sätt att utforska HR Summit i Hong Kong.

Stuart Harris

Medgrundare och VD på Team Building Asia

Stuart Harris har byggt team Team Building Asien till Asien s mest prestigefyllda och effektiva teambuilding-företag.

Alla artiklar

Rekomenderad Läsning