CES firar 10 år i 11 länder

Publicerad den {datum}

På CES Department of Continental Engineering Services, en del av den tyska fordonsjätten Continentals tioårsjubileum hölls en global ”Beat the Box” teambuilding aktivitet i nio länder, i elva städer med 1188 deltagare som anordnades av medlemmar i Catalyst Global team building network. I Beat the Box presenteras varje lag med en låst aluminiumlåda i vilken det finns ett antal låsta skrin. Lagen måste öppna lådan och sedan i sin tur varje enskilt skrin för att lösa en rad pussel och mysterier. Det slutliga målet är dock att gruppen kollektivt löser ett mysterium och stoppa en tickande klocka.

För Continental var aktiviteten som en scen från en James Bond- film. VD:n för Continental Engineering Services GmbH öppnade aktiviteten och inspirerade alla deltagare att delta i verksamheten. Han förklarade deras uppdrag. CES- avdelningens hemsida hade blivit hackad av James Bonds ärkefiende. Deltagarnas mål var att återta hemsidan från James Bonds ärkefiende, superskurken Ernst Stavro Blofeld. Blofeld hotade att radera hela företaget på 90 minuter. För att förhindra denna katastrof måste gruppen knäcka koden och återställ hemsidan.

1188 deltagare på elva platser runt hela världen- Mexiko, Shang Hai, Bangalore, Vesprem, Timosoara, Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Inglostadt, Toulouse och Auburn Hills påbörjade arbetet med att knäcka koden. Varje lag började med att lösa koden för att kunna öppna sina lådor. Med tiden insåg lagen dock att för att kunna vinna kampen mot klockan var de tvungna att samarbeta.Genom intelligent, kreativt tänkande, lagarbete och samverkan knäcktes koden och hemsidan återställdes.

Deltagare från Continental sade att de haft jättekul och lärt sig samarbeta med människor från andra städer som de aldrig samarbetet med tidigare. Det är vanligt i arbetsmiljöer där avdelningarna är splittrade till många arbetsplatser att lagen arbetar isolerat och ofta försummar att dela med sig av sina erfarenheter. Ledningen kände att Beat the Box var ett utmärkt sätt att utnyttja ett upplevelsebaserat lärandeverktyg för att belysa denna viktiga fråga. Det gav stora möjligheter för internationellt verksamma avdelningar att ”spela” tillsammans mot ett gemensamt mål. Denna gemensamma erfarenhet kommer att avspegla sig långt in i framtiden. Beat the Box uppfanns av Markus Ruese och Rene Wittek, grundarna av Spielgstelter the Catalyst Global partners i Tyskland. Beat the Box distribueras över hela världen uteslutande via Catalyst Global Network.

Beat the Box, är Markus Ruese och Rene Wittek, grundarna av Spielgstelter Catalyst Global partners i Tysklands unika, gemensamma skapelse. Beat the Box distribueras över hela världen, uteslutande av Catalyst Global Network

Alla Klientberättelser