AIESEC samarbetar för att skänka kläder till välgörenhet

Publicerad den 4 apr. 2015 av Stuart Harris

AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) organiserar internationellt studentutbyte och praktikprogram för både vinstorganisationer och ideella organisationer. Team building Asia har haft ett långt stödjande samarbete med den internationella samarbetsorganisationen AIESEC och bjöds in att främja ett unikt program för social påverkan på sin evenemangsdag.

Ge tillbaka med Rags to RichesRiches

Som Catalyst Global Network partner på Team Building Asia så vi detta som ett perfekt tillfälle att genomföra Team Building- programmet Rags to Riches. Detta program uppmanar deltagarna att ge tillbaka till de samhällen de arbetar i samtidigt som de återvinner oönskade kvalitetsobjekt. I detta fall beslutades att hitta ett kreativt sätt att leverera begagnade kläder till lokal välgörenhet och samtidigt skapa en Team Building- möjlighet för AIESEC- laget.

Vad hände under dagen?

Vårt kreativa team överförde Ripples logotyp på en stor presenning i form av en unik matris där det sedan krävdes att deltagarna skulle placera kläder i förutbestämda områden. Denna gigantiska nätverks- och kommunikationsutmaning hade lagen att arbeta tillsammans genom att vika, konsolidera och alternera kläderna för att matcha de olika funktionerna av logotypen och passa färgerna perfekt. Vid olika tillfällen ropade teamledarna ut hjälpkommandon för att snygga till den tredimensionella tyg-logotypen och producera ett fantastiskt stycke installationskonst för AIESEC.

Möta önskade resultat

Noterbara kännetecken inklusive Hong Kongs siluett med Bank of China som mest framträdande var de två vågformade tecknen till höger och vänster om logotypen. Efter en genomgång om hur effektivt och vilken påverkan det haft på det lokala samhället gavs kläderna till Frälsningsarmén som fördelade kläderna mellan sina olika klädbanker runt om i Hong Kong.

“Rags To Riches created a unique teambuilding event for our 3rd Ripples International Conference while at the same time raising our delegates awareness of the need to reduce waste and promote greater sustainability in our local environments.”

Dennis Su, Vice President, AIESEC

Alla Klientberättelser