Tunivisions Group kombinera nytta med nöje

Publicerad den {datum}

Fredag 8 mars 2019, anställda från Tunivisions Media Group har deltagit i ”Virtual Reality” teambuilding-aktiviteten, The Infinite Loop. Tunivisions Group är ett medieföretag etablerat 1997. De är Tunivisions.net producenter, en tunisisk nättidning som fokuserar på nyheter och samhällsfrågor, den största franskspråkiga webbplattformen i Tunisien.

R team building The infinite loop tunivisions

Denna VR-aktivitet designades för att erbjuda möjligheten att öka mjuka färdigheter och bygga teamrelationer. Deltagarna delas in i grupper och deltar i en vänskaplig tävling där de försöker rädda en fiktiv karaktär, som är fast i en virtuell värld.

R team building The infinite loop tunivisions

Varje team försågs med ett instruktionsblad och ett VR headset. Teammedlemmar turades om att stiga in i den virtuella världen och kommunicera den visuella upplevelsen till resten av laget. De andra gruppmedlemmar lyssnade aktivt och använde informationen på instruktionsbladet för att vidarebefodra instruktioner tillbaka till den personen som hade på sig VR headsetet. Teamen som utnyttjade snabb, effektiv informationsdelning och innovativ problemlösning hittade optimala lösningar och gick vidare i spelet.

VR team building The infinite loop tunivisions

I slutet av spelet, deltog alla deltagarna i en debriefing där de gavs en flerpunkts-presentation. Presentation beskrev de metoder de använde och sedan presenterades de med det optimala tillvägagångssättet. Detta gav deltagarna tid att reflektera över och diskutera lärdomar i relation till verkliga arbetsplatssituationer.

R team building The infinite loop tunivisions

Mediebranschen är omedelbar och frenetisk. Genom The Infinite Loop kunde Tunvisions anställda inse vikten av flexibelt tänkande och att sträva efter att förbättra processer. De diskuterade också vikten av att stanna upp och reflektera och hur detta är en nyckelfaktor som är nödvändig för en välfungerande verksamhet.

R team building The infinite loop tunivisions

Genom att kombinera nytta med nöje, gjorde teambuilding-aktiviteten "The Infinite Loop" det möjligt för anställda att öka sin affinitet i ett underhållande sammanhang. Deltagarna uttryckte att de tyckte att det var mycket mer intressant och engagerande än en vanlig utbildning med fokus på mjuka färdigheter.

Alla Klientberättelser