Dragon Squad

Teamen designar och bygger en kinesisk drake och utför en drakdans.

2 - 4 timmar
Inomhus och utomhus
Konkurrenskraftig / samverkande
10 - Obegränsade

Om

I Kina är drakar en symbol för lycka och de har stor makt, visdom, fertilitet och värdighet. Dragon Dance eller pinyin: wǔ long utförs av ett team som genom samarbete och harmoni, manipulerar en lång, flexibel och färgglad drake till att härma de böljande rörelser av detta mytiska vattendjur.

I Drqagon Squad designar och bygger lagen en kinesisk drake.

Sedan utrustas de med musikinstrument och varje lag koreograferar en musikalisk show och repeterar sina egna Dragon Dance rutin. Efter detta samarbetar de i harmoni med sin unikt designade drake, för att framföra en värdigt och samordnad drakdans. Poängen delas ut för kreativitet, prestanda, och lagarbete.

Inlärningsresultat

I Dragon Squad måste lagen använda kreativitet, uppfinningsrikedom och projektledning för att designa och konstruera en drake. Lagen utforskar sin uppgift och sedan bildar de specialiserade enheter för att arbeta parallellt med varandra innan sätter samman alla delar.

Uppbyggnadsfasens framgång kräver tvärfunktionellt samarbete och aktiv kommunikation för att säkerställa att alla delarna sätts samman som planerat. Koreograferad musik och dans bygger på kreativt tänkande och samarbete. Att sammanställa alltsamman under repetitionen och för det sista framträdande kräver exceptionella ledaregenskaper och lagarbete.

Request a Quote