Se till att ditt nyårsparty är en succé

Publicerad den 15 okt. 2022 av Esther Daniel

Julfester borde erbjuda en fantastisk tid med underhållning och fest för alla anställda. Denna period kan dock leda till en överbelastning av överväganden för personalavdelningen. Mer än 78% av företagare intygar att de har stött på problem som ofta är fallet under julfestligheterna. Försiktiga steg för att undvika problem är viktigt. Att vara medveten om mångfalden bland de anställda och försöka balansera integration samtidigt som ditt folk vet att det är inte obligatoriskt att delta, är en knepig balansgång Kom ihåg att inte alla gillar kalas eller firar jul!

Tydlighet kring beteende & klädkoder

Det är viktigt att erbjuda tydliga direktiv om lämpligt uppförande och klädsel. Återigen, försäkra att en balans uppnås mellan att vara rolighetspolisen samtidigt som det är viktigt att försäkra att miljön är lämplig, trygg och inkluderande för alla. Om det erbjuds alkoholhaltiga drycker, tänk på konsekvenserna, ha bartenders som är vaksamma om några anställda blir berusad att inte ge dem gratis drinkar hela natten. Kom ihåg att det är en kontorsjulfest inte en pubrunda! Och kom ihåg att det kommer att finnas personal som inte konsumerar alkohol för personliga eller religiösa skäl. Överväg att lägga till en meningsfull aktivitet som strukturerar evenemanget och erbjuder den extra fördelen av att introducera mindfulness gällande lämpligt beteende deltagarna på ett naturligt, mindre auktoritativt sätt.

Nätverka & Forma Relationer

Med en ökning av avlägsna team och hemarbete inom vissa företag är julen en viktig tid för människor att träffas ansikte mot ansikte. Leta efter sätt att bygga relationer och stärka befintliga anknytningar. En minnesvärd julfest kan vara avgörande för att behålla nyckelpersoner. Det är också ett utmärkt tillfälle att förstärka nyckelvärden eller påskynda nätverkande genom att inkludera en strategiskt inriktad teambuilding-aktivitet.

Outcomes, timeframe and location

Att välja rätt aktivitet, kopplat till noga eftertanke om resultaten är en förutsättning för fullt engagemang och ett positivt resultat. Vare sig du letar efter en julfestidé för att lätta stämningen, stimulera konversation eller få igång firandet, finns det många alternativ. Om du arbetar konsekvent med en teambuilding-leverantör, kommer de att känna din grupp och förstå företagets övergripande vision och kultur vilket gör processen mycket enklare. Att specificera platsen, antalet deltagare och demografiska deltagare är också viktigt. Många företag väljer att bege sig ut i friska luften med en festligt GPS tema skattjakt som Go Team. surfplatta baserade team frågesporter som Push It! och Quickfire kan höja stämningen på julfesten och få människor att nätverka, skratta och uppskatta varandras olika egenskaper, snabbt och enkelt. Oavsett om ni är inomhus eller utomhus, är dessa app-baserade program mycket engagerande för att överbrygga generationsklyftan och kan enkelt skräddarsys för att passa olika tillfällen och även subtilt förstärka företagets värderingar.

Ge tillbaka

Med den sanna andan av välgörenhet vid julen finns det en ökande trend mot CSR och välgörenhetsrelaterad gruppaktiviteter där medarbetare kan ha en direkt inverkan på det lokala samhället och 'ge tillbaka' till andra mindre gynnade grupper. Forskning visar att de anställda värdesätter dessa typer av initiativ och är mer redo att engagera sig i en teambuilding-aktivitet som i slutändan bidrar mot en värdig välgörenhet. Det finns många välgörenhetsprogram att välja mellan, bland annat aktiviteter där ni bygget cyklar och gör leksaker för utsatta barn, mini-golfbanor gjorda av förpackade livsmedel som i slutändan ges till en lokal välgörenhet, trädplanteringsprogram och flera. Catalyst Global har samarbetat med det globala initiativet B1G1 för att skapa Go Give. En rolig och mycket uppslukande appbaserad teamutmaning där utmaningarna förvandlas till gåvor till noga utvalda välgörande ändamål, världen över.

Det är var jag kallar minnesvärda Julfestligheter!

Esther Daniel

Chef för Partner Engagement Strategi på Catalyst Global

Ansvarig för att försäkra organisatorisk effektivitet genom nätverkspartners-engagemangsstrategier på Catalyst Global.

Alla artiklar

Rekomenderad Läsning