Medveten närvaro

Känn dig lugnare, mindre stressad och bättre på att hantera utmanande situationer.

people waving coloured sticks selecting a mindfulness program in Catalyst team building Meditainment program

Medveten närvaro eller ”mindfulness”, bygger på buddhistisk teori och tänkande. Det introducerades först i västvärlden under eran av 70-talets ”peace and love” och år 2000 har medveten närvaro blivit en fler miljards-industri i hela världen. Medveten närvaro är en teknik, en färdighet som utvecklas genom övning.

Psykologer hävdar att det inte än finns bevis tillgängliga för att stödja kopplingen mellan medveten närvaro och förbättrad kognitiv funktion, förbättrad sömn eller viktminskning. Det är dock överens om de positiva effekter som medveten närvaro har på psykologiska tillstånd, såsom ångest, depression och stress. Utbilda personal på medveten närvarotekniker som är lätta att uppnå dagligen och uppmuntra bildandet av regelbundna medveten närvaropraxis. I slutändan kommer detta att leda till högre produktivitet. Personalen kommer att känna sig lugnare, mindre stressade och bättre på hantera svåra situationer. Vissa studier visar att dagliga medveten närvaroövningar erbjuder förbättrad självmedvetenhet, bättre hälsa, bättre matvanor och mindre förbrukning av stimulantia som te och kaffe. Detta innebär mindre ledighet på grund av trötthet och sjukdom.

Korta perioder av stretching och meditation under dagen saktar ned hjärtfrekvensen och när dessa övningar genomförs tillsammans som ett team är det avslappnande för sinnet och samtidigt som det höjer den generella stämningen i gruppen. Vid konferenser eller möten, ta ”time out” för att öva medveten närvaro eller meditation, då detta fräschar upp sinnet och ger förnyad uppmärksamhet att koncentrera på konferensinnehållet.

Catalyst Global har olika teambyggande program speciellt utformade för att uppmuntra medveten närvaro och utveckla förmågor som kan utföras under en normal arbetsdag. Här är några förslag. Behöver du hjälp att välja? Letar du efter något annat? Hör av dig.

Här är ett urval av Catalysts populäraste företagsspel och teambyggande aktiviteter som fokuserar på detta resultat.
Behöver du hjälp att välja? Letar du efter något annat?

Hör av dig.

Related Articles