Team Building for Hybrid Teams

Det finns en ny norm för hur vi arbetar. Många människor kan arbeta på distans, åtminstone en del av tiden. I organisationer där distansarbete är ett alternativ utvecklas en hybridgruppstruktur. Ett hybridteam är ett team som har vissa personer som arbetar hemifrån och andra som arbetar från en eller flera kontorsplatser. I stora organisationer består ofta hybridteam av medarbetare som går till ett kontor för att arbeta, men de organisationens arbetsplatser kan finnas i olika städer och ofta även olika länder!

Dessa team-building aktiviteter rymmer en blandning av hybrid team. De är utformade så att de som arbetar i samma fysiska utrymme har möjlighet att dra nytta av alla fördelar med att interagera face-to-face oavsett om det är enligt fysiska avståndstagande regler eller inte. De är också utformade speciellt för att inkludera en eller flera personer i teamet som arbetar från en annan plats, oavsett om det är från ett separat kontor eller hemifrån. I vissa fall kommer de att ha olika roller och ansvar, och ibland kommer de att vara desamma som om de var i samma fysiska utrymme. Som ett resultat efterliknar detta en verklig hybrid team situation och är ett bra sätt att ansluta, skratta och förbättra hybrid team dynamik.

Hybridteam varierar i flexibilitet. Vissa anställda har full självständighet att bestämma sina egna tider och var de arbetar. Det är fortfarande vanligt för lagmedlemmar att arbeta liknande timmar och att behöva arbeta från kontoret en viss mängd dagar per vecka eller månad.

För att vara effektiva styrs hybrid team av kompetenta ledare som etablerar med teamet ett öppet protokoll för engagemang och tydliga riktlinjer för kommunikation. Delad kultur, teamdynamik och mänskliga egenskaper som empati, når långt för att skapa effektiva hybridteam. Regelbundna team-möten via en videokonferensplattform och regelbunden kommunikation via en meddelande-app är viktigt för att främja samarbete och delat kreativt tänkande. När möjligt är det också viktigt om lagen kan träffas face-2-face då och då.

Vi har också en rad snabba Icebreakers och Energivare som du kan använda för att se till att ditt hybridteam förblir motiverat och engagerat. Hör av dig, vi delar gärna några idéer med dig!

Letar du efter något annat? Kolla in våra Team Building Aktivitetssökfunktion

Behöver du hjälp med att bestämma dig?

Låt oss skapa något specifikt för ditt team så att vi kan möta dina önskade resultat.

Hör av dig